XVI. ročník je již minulostí

20.07.2014 12:41

Další Železný muž úspěšně proběhl. Tentokráte již s pořadovým čísle XVI.

  Tento ročník byl lehce s pozměněnou tváří. Za prvé kompletně novou běžeckou tratí a za druhé cílovým zázemím, které nebylo jako předchozí ročníky na Maxově u penzionu ale ve Všerubech u KD. Vždyť je to přeci jen VŠERUBSKÝ železný muž.

  Za tropických teplot se do krásně vyhřátého rybníka ponořilo 55 závodníků (rekord v počtu lidí sice nepadl, ale účast byla pěkná). Jako první z vody vylézal Martin Hříbal z Velosportu Domažlice, stíhaný dalšími závodníky. Plavecká trasa byla stejná a měřila 400 m.

  Cyklistická část byla zhruba ze ¾ stejná jako v předchozím roce. Opět po vyšplhání po lesních cestách na Fleky čekal závodníky dlouhý asfaltový sjezd po německé straně. Ke konci byla malá změna a přejelo se o něco dříve na českou stranu. No dříve – tři závodníci si to prodloužili a zajeli se podívat do Eshlkamu na náměstí. Zřejmě si chtěli dát kafíčko které bylo velice dobré a již se k závodu nevrátili. Po přejezdu na českou stranu se trať opět navrátila lehce do terénu. Jako první do depa za kulturákem dojel Petr Toman doprovázený teamovým kolegou z Jabkoty Kdyně Tomášem Francem.

  Běžecká část závodníky prověřila. Trať silně ztížena parným letním počasím dala zabrat všem. Jen malá část byla schována v lese. Ve stínu lesa byla umístěna i občerstvovací stanice. Dále běh pokračoval po silnici a po louce na kopec k vodárně. Zde jsem zaslechl i pár pochval přímo na trati od závodníka „ Kterej kretén vymyslel tenhle výběh na sjezdovku“ :O).

Kdo se vyškrábal na kopec, měl již skoro vyhráno. Teď už to bylo jen z kopce dolů až do Všerub.

  Do cíle dorazil jako první Petr Toman z Jabkoty Kdyně, který si po cyklistické části svůj náskok udržel. Na druhém místě 13 vteřin za první doběhl Donald Burger z ASV Cham a na třetí pozici se ztrátou 41 vteřin na prvního doběhl Daniel Marek z TTK Slavia VŠ Plzeň.

 

Po vyhlášení výsledků a rozdání cen následovalo malé posezení za zvuku kytar v restauraci na Vyhlídce.

 

Chtěl bych poděkovat všem, kteří se pořadatelsky podíleli na tomto závodě, sponzorům za všechny ceny a hlavně závodníkům, kteří si udělali čas a přijeli.

 

No a já se těším na další ročník a přemýšlím jak opět závod zpestřit. No nechme se překvapit zda mne něco napadne…

 

Za realizační tým

Jirka „Jiřina“ Beran