Všerubský železný muž 2016 je za námi...

25.07.2016 09:06

Dovolte mi abych se opět poohlédl za 18. ročníkem Všerubského železného muže. Jsem rád že na oslavu plnoletosti opět dorazila početná skupina příznivců jak z řad sportovců tak z řad diváků. Nemohl jsem si nepovšimnout zaplněného břehu rybníka při startu plavecké části. Rekord v počtu úcastníků sice překonán nebyl, ale o to více panovala taková domácí bezstresová pohodička.

Jako první z vody vylézal Petr Novák ze štafety Velosport 1. Jeho náskok byl znatelný. Ikdyž při plavání zpět ke břehu nabral směr někam do západního Německa, ale naštěstí se rychle zorientoval a trefil zpět :).Jeho štafeta, kterou následně tvořil Petr Kubíček na cyklo a Bohuslav Šála na běhu nedala nikomu šanci a v čase 1:24.24 dorazila první do cíle. Se ztrátou dvou minut dorazila do cíle druhá štafeta s názvem Krátký proces ve složení Kristina Bendová, Lukáš Jasan a Ondřej Teska pronásledovaná štafetou (se ztrátou 5 vteřin)  Velosport Domažlice 3 ve složení Pavlína Beberová, Antonín Hůrka a Tomáš Hašek.

Ale zpět k jednotlivcům. 

Letos se rozhodovalo o vítězi až na cílové pásce. Po celou dobu mezi sebou sváděli boj Ronald Burger z ASV-Cham Triathlon a Jan Tajč z CK Královice. Z plaveckého depa vybíhal dříve Ronald Burger v čase 7:35. Jan Tajč v čase 8:42. Na kole ztrátu stáhl a do druhého depa přijel Jan Tajč v čase 1:10:51. Ronald Burger o vteřinu za ním 1:10:52. Rozhodlo se v běhu. Ronald Burger protnul cílovou pásku v čase 1:32:37 a Jan Tajč se ztrátou jedné vteřiny za ním 1:32:38. Jako třetí přiběhl do cíle kdyňský Martin Sokol z AXON sport Team v čase 1:34:12.

Jsem rád, že se závod vydařil. Počasí nám opět jako každý rok přálo. Ikdyž před vyhlašováním nás zastihl malý deštík, ale ani ten nás nepřekvapil. Schovali jsme se před ním do místního kulturního domu, kde jsme je v klidu vyhlásili.

Ještě ztráty a nálezy - jako v každém roce nám zde opět něco zbylo. Jedna cyklo přilba a jedny plavecké brýle. Pokud je někdo postrádá, dejte mi vědět a domluvíme předání.

Chtěl bych závěrem poděkovat všem závodníkům a závodnicím, kteří si závod přijeli užít. A hlavně bych chtěl poděkovat té bandě lidí, která se točí kolem příprav závodu (zabezpečení, občerstvovačky, časomíra, přípravy atd.) - nevěřili byste tomu, ale v letošním roce to bylo přes 45 lidí :)

Velké díky všem

 

Těším se na vás v příštím roce

Jirka Beran