Souhrn informací před startem

13.07.2014 16:44

    Pár informací před závodem.

 

     Závod se pomalu blíží a z důvodu pár novinek jsem se rozhodl napsat tento slint.

     Vezmu to pěkně od začátku.

  • Parkování ve Všerubech je možné všude kde je místo – hned naproti autobusové zastávce u krámu je možnost odstavení auta. Pokud by se někdo nevešel, pokračujte do kopce směrem SRN a po levé straně je parkoviště. Naproti přes silnici je další odstavná plocha. Myslím, že s tímto by problém být neměl
  • Prezentace bude probíhat jako vždy vedle autobusové zastávky pod přístřeškem. Startovné 100 Kč. Při prezentaci každý obdrží poukázku na klobásu. Je třeba podepsat prohlášení k závodu. Za závodníky mladší 18 let se musí podpisem zaručit jeho zákonný zástupce.
  • Startovní čísla jsou letos dvě – plastové na kolo, které přiděláte pomocí třech stahovacích pásků k řidítkům (pásky jsou v igelitové tašce, kterou dostanete při prezentaci) a číslo látkové na běh. Na látkové číslo si můžete zapůjčit gumový pás a cvaknout si ho do pasu (je jen ale omezené množství pásků tak nezaváhejte asi 50 ks). Kdo si chce číslo připíchnout na dres tak pomocí přiložených spínacích špendlíků (dva nahoře, jeden dole).

        

  • Něco málo k depu  – po plavecké části je možné převléci se na zahradě, kde vylezete z vody. Poté doběhnete na autobusovou zastávku ke kolu. Pozor jízda v depu se trestá penalizací jedné minuty, kolo pěkně vytlačit mimo a pak až nasednout. Po dojetí kola bude depo umístěné na nohejbalovém hřišti za KD, hned naproti autobusové zastávce. Zde si můžete předem připravit věci na běh.

        

    Situace v depu před během

         

      

       Něco k trasám:

  • plavecká část – plave se proti směru hodinových ručiček. Bojky jsou umístěné do trojúhelníku, budete je mít vždy po levé ruce. Je zde zajištěna doprovodná loď, která se bude pohybovat kousek od vás.
  • cyklistická a běžecká trasa bude značena pomocí cedulek, vytyčovací pásky a malůvek na silnici. Kde nebude označeno a vy si nebudete jistí pokračujte rovně nebo po hlavní. Jede se za plného silničního provozu, pořadatelé na trati jsou pouze z důvodu, aby vás upozornili na projíždějící vozidlo nebo jiné nebezpečí, proto dbejte jejich pokynů. Nebezpečná místa jsou označena cedulí: https://vserubsky-zelezny-muz.webnode.cz/propozice/znaceni-trate/ 
  • Držte se značení tratě a nijak si jí úmyslně nezkracujte nechci ,aby vás zbytečně tížilo svědomí.

 

  • Po trasách se budou pohybovat dvě doprovodné čtyřkolky, uzavírací motorka a sběrné vozidlo s károu pro odpadlíky. V případě nějakého problému kontaktujte někoho z těchto lidí, popřípadě lidí u občerstvovaček. Občerstvovací stanice je na cyklistické části na 8 km a při běžecké na 2,5 km. Občerstvovačky jsou pouze pitné, nečekejte tedy, že se na nich najíte a raději si vezměte svačinu sebou J.

 

  • No a pak už hurá do cíle. Látkové číslo vrátit v prostoru cíle. Plastové vám zůstává.

 

  • Klobása, vyhlášení výsledků, pivko při kytaře atd atd

 

       Toť asi vše

 

       Jirka