Poohlédnutí do minulosti

06.07.2017 11:00

Trošku z historie:

1. ročník "Železného muže Všeruby" se konal 1. července 1999. Hlavními organizátory byli ing. Zdeněk Musil a Petr Haas, členové Fit klubu policie Všeruby.

        Soutěž měla 4 části. Začínala plaváním přes všerubský rybník. Start i cíl byl na zahradě za domem Hůlových. Plavalo se k bojce umístěné cca 200 m od břehu a zpět. Záchranu pro případné tonoucí zajišťoval L. Chmelík a S. Haas na kánoi. Další disciplínou byla jízda na kole. Start u Hulů, směr Hyršov, Nová Ves, Pranty, Brůdek, Hájek, Všeruby. Délka trati byla asi 15 km. Následoval běh po okolí Všerub dlouhý cca 4,5 km. Start i cíl byl naproti OÚ, dále směrem na Maxov přes Tetřívek a zpět do Všerub. Někteří závodníci si však trasu prodloužili. Například Miroslav Mihál se vydal na celnici přes Myslív na Tetřívek a do Všerub. Směr k celnici byl označen dětmi, které tu šly před týdnem pochod. Míra makal celou cestu a lámal si hlavu nad tím, proč jsou všichni tak dobří a nemůže nikoho dohonit. Naběhl si tak o 3 km více. Také Josef votava, který přišel na start se zpožděním nevěděl, že má na tetřívku zahnout a běžel na Maxov. Štěstí, že nám ho policie přivezla zpět. Po ukončení běhu se všichni osprchovali v kabinách na hřišti a přesunuli se ke 4. disciplíně do penzionu na Maxově, kde proběhlo vyhlášení výsledků a oslava všech železných mužů. Posezení se protáhlo až do pozdních hodin a všem se tato poslední disciplína vydařila i líbila nejvíce.

Tolik závěrečná zpráva prvního ročníku VŽM napsaná Petrem Haasem.

 

Teď ještě malá statistika:

1. ročníku se zúčastnilo 11 závodníků. Vítězem se stal Šobr Miroslav.

2. ročníku se zúčastnilo 18 závodníků (z toho dvě ženy). Vítězem byl Beck Jiří

3. ročníku se zúčastnilo 19 závodníků. Vítězem byl Weber Tomáš

4. ročníku se zúčastnilo 27 závodníků. Vítězem byl Šobr Miroslav

5. ročníku se zúčastnilo 20 závodníků. Vítězem byl Höll Petr

6. ročníku se zúčastnilo 37 závodníků. Vítězem byl Vlček Pavel

7. ročníku se zúčastnilo 38 závodníků. Vítězem byl opět Vlček Pavel

8. ročníku se zúčastnilo 53 závodníků. Vítězem byl Švarc Norbert

9. ročníku se zúčastnilo 47 závodníků. Vítězem byl Höll Petr - tento ročník jsem absolvoval svého prvního železného muže (poznámka autora :O)

10. ročníku se zúčastnilo 55 závodníků. Vítězem byl Tondl David - zde stojí za zmínku že v předchozích 4 ročnících D. Tondl zabloudil

11. ročníku se zúčastnilo 42 závodníků. Vítězem byl Strnad Karel

12. ročníku se zúčastnilo 37 závodníků. Vítězem byl Švarc Norbert

13. ročníku se zúčastnilo 53 závodníků. Vítězem byl Švarc Norbert

14. ročníku se zúčastnilo 41 závodníků. Vítězem byl opět Švarc Norbert

15. ročníku se zúčastnilo 66 závodníků. Vítězem byl opět Švarc Norbert

16. ročníku se zůčastnilo 55 závodníků. Vítězem byl Petr Toman

17. ročníku se zúčastnilo rekordních 79 závodníků. Vítězem byl Honza Krs. Nově byla vypsána i kategorie štafet s účastí 14 tříčlených štafet.

18. ročníku se zůčastnilo 50 závodníků. Vítězem byl Ronald Burger z SRN. 8 štafet.

19. ročníku se zůčastnilo 67 závodníků. Vítězem byl Luboš Kárník. 9 štafet

 

Jinak pamětní plaketu za 10 účastí na Všerubském železném muži má k 18. ročníku již: Krůta Miroslav (11 startů), Haas Petr (15 startů), Lindaur Miroslav (10 startů), Pavel tondl (10 startů), Martin Bandžuch (10 startů)